tiistai 18. maaliskuuta 2014

Jotain uutta

Macaronsien leipominen on ollut jo pitkään suunnitteilla. Eilen aloitin harjoitukset. Ensimmäinen erä oli aikalailla epäonnistunut, niistä tuli onttoja ja pohja jäi leivinpaperiinni kiinni. Tänään kokeilin uuden satsin paistamista ja onnistui huomattavasti paremmin. Ensimmäisellä kerralla uuni oli ilmeisesti liian kuuma, vaikka asteita asetin vain 150. Tänään paistaessa lämpöä oli vain noin 130 astetta ja nyt ne ainakin näyttää siltä miltä pitää. Myös pursotuksen jälkeen on tärkeä antaa pinnan kuivaa vähintään puoli tuntia. Tämän päivän ensimmäinen pellillinen ei kerennyt kuivahtaa niin kauaa ja niistä tulikin pinnalta halkkeilleita ufoja. Ohjeita katselin monesta paikkaa, enkä niissä suuria eroja huomannut.
Perusohje on tällainen:
Macarons
100 g kananmunan valkuaista
100g mantelijauhetta
200g tomusokeria
4 rkl kidesokeria

Sihtasin mantelijauhot+tomusokerin kahteen kertaan. Valkuaisia vatkasin ensin vähän aikaa ja sitten lisäsin vähitellen sokerin sekaan ja jatkoin vatkaamista kunnes vaahdosta tuli partavaahdon näköistä.

Täytteenä käytin mascarponea ja sulatettua tummaa suklaata. Suklaa oli turhan kitkerää, joten lisäsin vähän mukaan tomusokeria. Suklaatöhnästä pursotin renkaan, jonka sisään lisäsin nokareen appelsiinimarmeladia.


 
Tämä on se hetki, kun mietitään onko sitä nyt sekoitettu liikaa vai liian vähän.No vihreän taikinan surmaksi taisi käydä liian kuuma uuni.

Vaaleanpunaisista tuli ainakin oikean näköisiä.

Epäonnistunut ufo näyttää siis tältä. Maku on luutavasti kuitenkin lähellä oikeaa niin täytin myös nämä vähemmän estettiset tapaukset.1 kommentti:

  1. nuohan on täydellisiä nuo punaiset.Olisitpa nähnyt minun macaronssit.roskiin meni,uutta innostusta ootellessa.

    VastaaPoista